Biografi

Min biografi starter som alle andres med min fødsel, d. 30. april 1986 i Måløv. Der var intet ekstraordinært over min familie, men mine forældre var lykkelige sammen. Desværre mistede min mor og jeg, min far meget pludseligt, da jeg var 1 ½ år, og hun var derefter alene med mig i en årrække, inden hun fandt en ny mand. Et par år senere, i en alder af 7, blev jeg storesøster. Ca. dér stopper hovedvægten af mine lykkelige barndomsminder.

 

En biografi om mobning og psykisk terror

Min mors mand håndterede sine egne problemer ved at lade dem gå ud over andre, og jeg fik oftere og oftere den psykiske terrors hårde ord ned over mig. Jeg var dum, mindre værd end andre, grim, egoistisk, spild af plads og tid, uduelig … Verdenen ville være bedre, hvis jeg ikke eksisterede.
I skolen var jeg aldrig den populære, for jeg var ikke god til mange mennesker, og jeg var lang tid om at lukke nye mennesker ind i mit personlige rum. Jeg havde dog en lille flok tætte veninder. Det ændrede sig, det år, hvor jeg startede i 5. klasse, og jeg blev klassens mobbeoffer. Fra den ene dag til den anden blev jeg drillet, nevet, slået og sparket, kaldt navne … Og uanset hvor hårdt min mor prøvede at løse det, fortsatte mobningen.

 

Bøgerne blev min redning

På det tidspunkt var jeg fyldt 11, og min hverdag var præget af at jeg forsøgte at komme igennem livet så lydløst som muligt. Jeg foretrak at gå langs væggene, og gjorde i det hele taget så lidt opmærksom på mig selv, som muligt. Ved et tilfælde opdagede jeg bøgerne på skolebiblioteket. Her opdagede jeg at de kunne være andet end lektier og pligtlæsning, og blandt de slidte sider, fandt jeg mit frirum. Jeg græd stadig, når jeg var alene, men når jeg trådte ind på biblioteket, var jeg ikke hende den mærkelige, og blev ikke drillet. Jeg kunne være i fred, og på den måde fandt jeg et “helle”. Jeg kunne ikke ændre mit eget liv, men jeg kunne gemme mig i andres. I hvert fald for en tid. Jeg tror, det er derfor, jeg fik en forkærlighed for fantasygenren. I de bøger, kunne jeg være hvem som helst.

 

Mobningen satte gang i pennen

Da jeg begyndte at læse, begyndte jeg også at skrive små historier. Kladdehæfter blev fyldt, eventyr og noveller nedfældet. På den måde fandt jeg min interesse for sproget, og udviklede en evne til at se ideerne og plottet.
Den dybere årsag var nok, at jeg havde opdaget én ting som skrivningen kunne: Den kunne give mig en stemme! For en pige som mig, var det utroligt. Jeg blev født med et yderst ringe immunforsvar, hvilket især satte sig på ørene. Indtil jeg var halvvejs gennem børnehaven havde jeg næsten kronisk mellemørebetændelse. Som følge af sygdommen hørte jeg alle ord forkert – Og dermed udtalte jeg dem også forkert. Selv efter ti års taleundervisning, har jeg i dag stadig enkelte udtalelser med fejl i, især når jeg bliver nervøs eller ivrig. Men ikke på skrift. Der kan jeg tale uden at fejle (shh, ikke ét ord om slåfejl!).

Når ord redder liv og skaber en forfatters biografi

Som 15årig tog jeg et år på efterskole. På det tidspunkt havde jeg været fri for mobningen i tre år, men den psykiske terror i hjemmet, var kun eskaleret. Da jeg rejste, var den nået et niveau hvor kommunen greb ind, men selvom jeg tog 50 km væk for at gå i skole, havde mobningen og de psykiske ar taget så godt fat i mig, at jeg ikke kunne slippe dem.

Jeg fik et fantastisk år i 10. klasse, hvor jeg virkelig udviklede mig, men det blev samtidig også det år, jeg prøvede at tage livet af mig selv for første gang. I sidste ende havde jeg dog ikke modet til at gøre det, og i stedet genoptog jeg skriveriet. Jeg skrev i forsøget på at håndtere det kaos der var inde i mig, og drømmen om faktisk at skrive noget interessant, begyndte langsomt at vokse i mig.

 

Den spæde start på udgivelse

De næste år brugte jeg min selvbiografi og fantasi til at skabe mine egne eventyr. Undervejs fandt jeg på den måde også ud af at venner ikke behøvede være din nabo. Internettet havde taget fat i Danmark, og jeg fandt et online fællesskab, og udgav flere kortere noveller og romaner derigennem. En af dem var springbræt til den fantasyverden, som jeg senere hen udviklede i min første roman, De 7 synder.

På et tidspunkt mistede jeg tiden til- og interessen for at skrive. Jeg holdt derfor nogle års pause, hvor jeg nærmest ikke rørte en bog eller et skriveri. I stedet fik jeg hjælp til mine problemer, tog en HF og senere to forskellige uddannelser. Den første var som boghandler, og det var mens jeg arbejdede som souschef, at jeg fik ideen til det univers som de 7 synder påvirker så grusomt.

 

De 7 synder

I starten var det en lidt ensom proces, men så fandt jeg – af helt andre årsager – en forbundsfælle i Christian Dirksen. Han blev ikke kun blev én af mine største støtter, men også blev min første korrekturlæser. Hans røde streger, hans belæringer og suk rustede mig bedre end noget andet kunne have gjort det, og efter knap 2 års hårdt arbejde satte jeg det sidste punktum. En sen aften i 2014 tog jeg en dyb indånding og trykkede på ”send” i den e-mail jeg havde kreeret til et forlag.

Det tog mig lige knap 1½ år og 3 forlag at komme igennem muren. I januar 2016 kunne jeg tilføje ”forfatter” til min biografi, og det var (og er) i sandhed en drøm der går i opfyldelse.

 

Hvad så nu?

Min anden udgivelse, Sjælehenteren udkommer d. 14. september 2017, og bliver første bind i trilogien ”Fortællinger fra Døden”. Derudover skriver jeg på en realistisk ungdomsroman, og har flere ideer til nye projekter, blandt andet en dystopisk roadtrip serie og et eventyr på de store verdenshave. Derudover har jeg skiftet et fast lønmodtagerarbejde ud med drømmen om- og livet som selvstændig. I dag lever jeg af at være selvstændig redaktør, marketingrådgiver og forfatter, og jeg har svært ved at forestille mig et andet liv. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet for at få de største nyheder, invitationer til arrangementer med mere.

                               

Find rundt 

• Biografi 

De 7 synder 

• Sjælehenteren 

• Foredrag 

• Webshop

Nyhedsbrev

For bloggere og fans

Tilmeld dig min Facebookgruppe, oprettet til hardcore blogger-fans, der vil være først med alt det nye. Send mig gerne link til din blog, når du søger om optagelse.

Bliv medlem

En del af

COPYRIGHT  ©  K. L. Berger 2017 All rights reserved   |  DESIGNED BY SHAFAQ O.  |  Sitemap