Information om brugen af cookies

af Katja Berger

En cookie er – ud over en lille lækkerbisken med chocolate chips – en lille tekstfil, som gemmes på din computer, når du har besøgt en hjemmeside. Denne tekstfil gemmer information, som kan anvendes næste gang du besøger hjemmesiden. Det er for eksempel en cookie, der husker dit brugernavn og adgangskode i formularer, samt adresseoplysninger og kreditkort nummer, når du shopper online. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Den nye databeskyttelsesforordning (GDPR) trådte i kraft den 25. maj 2018. Derfor har vi opdateret vores privatlivspolitik, så du fortsat kan færdes trygt og på siden. De nye regler giver dig blandt andet større kontrol over, hvordan vi behandler dine data, og hvordan Klberger.dk fremover må kontakte dig.

Hvem står bag Klberger.dk?

Bag hjemmesiden står virksomheden K. L. Berger, der ejes af Katja Berger. Virksomheden er en kunstnerisk virksomhed, der erhverver sig som forfatter, redaktør, tekstforfatter og underviser.

Hjemmesiden ejes og publiceres af:
Skriveværkstedet
att. K. L. Berger v. Katja Berger
Brolæggerstræde 6, 1 tv
1211 København K
E-mail: fantasyforfatter@gmail.com

Persondatapolitik

Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via Klberger.dk og tilhørende sociale medier.
Klberger.dk er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til os kan ske via kontaktoplysningerne anført herover.

Personoplysninger

Persondata er de oplysninger og data, som kan spores tilbage til en specifik person. Det kan for eksempel være navn, e-mail, adresse, fødselsdag, IP-adresse og historik over færden på en hjemmeside. Vi har på forhånd truffet de tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. Vores største prioritet er at du er 100 % sikker når du færdes her på siden, samt får den bedst mulige oplevelse.

Hvilke personoplysninger indsamler vi, til hvilke formål

På www.klberger.dk bruges cookies til at registrere dig på sitet, samt til statistik gennem Google Analytics.

Når du besøger hjemmesiden, indsamler vi via Google Analytics oplysninger om dig og din brug af hjemmesiden, fx om hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du har brugt for at finde os og hvilke undersider du benytter. Det gør vi med det formål at optimere brugeroplevelsen og hjemmesidens funktion, samt foretage målrettet markedsføring, herunder retargeting via Facebook og Google. Denne behandling af oplysninger er nødvendig for, at vi kan varetage vores interesser i at forbedre hjemmesiden samt vise dig relevant indhold.
Disse oplysninger gemmes i et (1) år og slettes automatisk derefter. Du kan læse mere om Google Analytics-cookies her. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her (det anbefales ikke).

Når du tilmelder dig til vores nyhedsbrev, indsamler vi via Mailchimp oplysning om dit navn, samt e-mailadresse med det formål at kunne varetage vores interesse i at kunne levere nyhedsbreve til dig.

Når du kommunikerer med os via e-mail, indsamler vi de oplysninger du selv angiver, fx navn, adresse, e-mailadresse, telefonnr., samt indholdet af din henvendelse. Denne behandling af oplysninger sker med det formål, at vi kan levere den bedst mulige service.

Når du besøger vores Facebook-side, indsamler og behandler vi og Facebook oplysninger (delt dataansvar) fx kontaktoplysninger typisk i form af navn. Formålet med behandlingen er at kunne markedsføre os over for potentielle kunder, besvare henvendelser og lignende beslægtede formål. Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger behandles, bedes du undlade at besøge vores Facebook-sider, da det på nuværende tidspunkt ikke er muligt for os at ændre på Facebooks indstillinger for opsamling af data.

Sådan afviser du cookies

Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services på internettet, du ikke kan bruge.

Alle browsere tillader, at du sletter dine cookies samlet eller enkeltvis. Hvordan du gør det, afhænger af, hvilken browser du anvender. Husk, at bruger du flere browsere, skal du slette cookies i dem alle.

Firefox:
1. Åbn Firefox.
2. Klik på ‘Alt’ på dit keyboard.
3. I værktøjslinjen vælger du ‘Funktioner’ efterfulgt af ‘Indstillinger’
4. Vælg ‘Privatliv’
5. Vælg ‘Firefox vil:’ ’Bruge tilpassede indstillinger for historik.’ Fjern fluebenet i ‘Accepter tredjeparts cookies’.

Internet Explorer:
1. Åbn Internet Explorer.
2. Vælg menuen ‘Funktioner’ efterfulgt af ‘Internetindstillinger’.
3. Vælg fanen ‘Beskyttelse af personlige oplysninger’.
4. Under ‘Avanceret’ kan du fjerne fluebenet ved cookies og derefter gemme dine indstillinger.

Google Chrome:
1. Åbn Google Chrome.
2. Klik på skruenøgle-ikonet.
3. Vælg ‘Valgmuligheder’
4. Vælg ‘Indstillinger for indhold’ under fanen ‘Avancerede valgmuligheder’
5. Under cookies kan du fjerne flubenet i feltet for cookies og derefter gemme dine indstillinger.

Safari:
1. Åbn Safari.
2. Vælg ‘Indstillinger’ og klik derefter på ‘Anonymitet’ (Du finder værktøjslinjen, der ligner et tandhjul, øverst til højre i Safari vinduet).
3. Markér ’Bloker cookies: Fra tredjeparter og annoncører’
4. Hvis du ønsker at få mere information om, hvilke cookies, der gemmes på din computer, vælg ’Detaljer’.

Indsigt og klager

Du har til hver en tid ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Henvendelse herom kan ske til: fantasyforfatter@gmail.com. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Dette er version 3 af Klberger.dk’s persondatapolitik dateret den 21.10.2018.